Magyar Elvis Klub

ELVIS Kiállítás

2017. március 4. @ Rockmúzeum

Magyar Elvis Klub

Elvis ereklyék a RAM-ban

A 2017-es év több szempontból is jelentős Elvis Presley magyar rajongói számára. Januárban volt 60 éve, hogy Elvis – hatalmas népszerűségét felhasználva – az 1956-os forradalom leverése után nélkülöző magyar nép támogatására buzdította az amerikai embereket. Felhívásának hatására mintegy 26 millió svájci frank értékű adomány érkezett hazánkba, vöröskeresztes segélycsomagok formájában. E nagy hatású tettéért 2011-ben Budapest díszpolgárává választották és egy közterületet neveztek el róla, az Elvis Presley parkot. Augusztusban halálának 40. évfordulójára emlékezünk majd.

 Az emlékezések részeként a Radnóti Miklós Művelődési Központ Rockmúzeuma és a Magyar Elvis Klub elhatározta, hogy kiállításon mutatják be Elvis Presley életét és sokrétű munkásságát. Elvis nem csupán a rock and roll zenét forradalmasította, hatást gyakorolva ezzel minden későbbi generációra és a rock and roll Királyává válva, hanem számos más műfajban is maradandót alkotott, mint a gospel, a country zene, vagy legendás balladái. Több tévéműsorával is történelmet írt, több, mint harminc filmjéből a mai napig szívesen tűznek műsorukra a tévétársaságok.

A kiállításon a magyar rajongók gyűjteményükből érdekességeket, ritkaságokat mutatnak be. A számtalan különleges kép és tárgy, érdekes életrajzi pillanat és persze sok-sok archív videófelvétel mellett megtudhatjuk, Elvis környezetéből kik és mikor jártak Magyarországon, valamint megismerhetjük a Magyar Elvis Klub 35 éves történetét is. A látogatók betekintést nyerhetnek abba a projektbe is, amin a magyar rajongók most nagy erőbedobással dolgoznak: kerüljön Elvis szobor a budapesti Elvis Presley parkba!

 

A kiállítás 2017. március 4-től április 30-ig látogatható. Megnyitó: március 4-én 14 órakor, néhány neves Elvis Tribute Artist közreműködésével.
Nyitva tartás: szerda 17-20 óra, szombat és vasárnap 14-18 óra
Helyszín: RAM 1133 Budapest, Kárpát u. 23.

FRISSÍTÉS / UPDATE: